Asian Home Gourmet - Mix de condimente asiatice autentice

Gama de produse

 

Bucataria chinezeasca

Bucataria chinezeasca

Mancarea reprezinta Raiul, pentru oameni, spune o zicala din Cartea lui Han, scrisa acum aproape 2000 de ani. In anii care aveau sa urmeze, mancarea isi mentine locul de onoare in cultura chineza, avand ca rezultat aceasta nemaipomenita varietate de bucatarii, regasita in toata China contemporana.

Indreptandu-ne catre sud, chiar in centrul provinciei Guangdong, putem observa abundenta de stiluri diferite de gatit, toate specifice regiunii, culminand cu maestrii bucatariei Cantoneze care fac un adevarat display de indemanare atunci cand vine vorba de a gati varietatea de amestecuri Wok.

Mergand mai departe, catre Vest, in regiunea Szechuan, vom descoperi iuteala apriga din mancarurile Mala , alaturi de o cratita generoasa in care se topesc toate bunatatile culinare din provinciile invecinate. Trebuie stiut, ca toate acestea nici macar nu includ delicatesele care se pot obtine din varetatea de stridii si sos de soya, prezente in toata bucataria chinezeasca.

Fie ca alegeti sa experimentati gusturile specifice, indragite si renumite in intreaga bucatarie Cantoneza si Szechuana, sau vreti sa creeati propria reteta cu sosuri traditionale, care compun bucataria chinezeasca, Asian Home Gourmet are intotdeauna ceva de oferit. Cu gama de produse Asian Home Gourmet, Cantonese si Szechuan, nu a fost nicicand mai usor sa aduceti delicatesele bucatariei chinezesti acasa la dumneavoastra.

 

Bucataria indiana

Bucataria indiana

Varietatea mancarurilor indiene este de neegalat in bucatariile lumii: de la varietatea vegetariana din Sud, curri-uri bogate si suculenta carne tandoori in Nord, pana la deliciile dulci din Est si mancarurile cu fructe de mare din Goa, combinate cu o puternica influenta europeana, aceasta bucatarie inmagazineaza extraordinara diversitate geografica si culturala a intregii Indii.

Condimente ca: chilli, sofran de india, chimen, schinduf si coriandru reprezinta inima bucatariei Indiene. Multe dintre cele mai faimoase mancaruri, cum ar fi Tikka, Korma, Rogan Josh si Vindaloo, sunt facute cu un amestec de condimente, masala, unicitatea fiecarui mix fiind data de traditie cat si de regiunea din care provin; de obicei, bucatarii au propriul lor mix de condimente / arome, si moduri unice de gatit, lucru care face putin probabil sa gasiti retete identice, chiar daca vorbim de mancaruri cu acelasi nume.

Daca veti dori sa serviti o Tikka Masala cat sunteti India, trebuie sa stiti ca aceast binecunoscut si apreciat fel de mancare de catre lumea occidentala, a fost defapt inventat de maestri bucatari indieni din Marea Britanie. Pentru a incerca ceva cu adevarat autentic, care are un gust similar, incercati Murgh Makhani, un fel de mancare despre care se crede ca ar fi precursorul Butter Chicken-ului , care acum reprezinta una din mancarurile indiene, favorite in Australia.

 

Bucataria indoneziana

Bucataria indoneziana

Intreptandu-va atentia catre acest arhipelag care contine nici mai mult nici mai putin de 6000 de insule. Renumit, inca din cele mai vechi timpuri, pentru comertul prosper de condimente care a ajuns din Europa pana in China si Orientul Mijlociu si care a migrat de-a lungul secolelor, strabatand toata Asia.Veti trai o experienta culinara care reflecta atat viata oamenilor care au slavit acest tinut si cultura unica, care a luat nastere din aceasta contopire aparte.

Probabil, sunteti deja familiarizati cu cateva din cele mai faimoase mancaruri din Indonezia, cum ar fi Nasi Goreng (orez prajit), MeeGoreng (noodlesi prajiti), Gado Gado (legume in sos de alune), Beef Rendang ( curry cu carne de vita) si Sate/Satay (frigarui indoneziene). Ce va va surprinde insa, este varietatea locatiilor si modalitatile in care sunt servite aceste mancaruri. Le veti gasi pe tarabele negustorilor, la vanzatorii ce isi transporta marfa pe biciclete si in carute, in piete si restaurante, unde vi se vor oferi betisoare chinezesti, cutit si furculita si in unele locuri, chiar si un bol de apa cu lamaita pentru ca sa puteti manca chiar cu mana. Este incontestabil faptul ca, in Indonezia, experienta senzoriala merge dincolo de mancare.

Noi, cei de la Asian Home Gourmet, ne propunem sa va daruim aceiasi experienta senzoriala printr-o gama de produse compusa din cele mai indragite retete indoneziene. Cu gama Indonesian Asian Home Gourmet, deliciile bucatariei Indoneze nu au ajuns niciodata mai usor la dumneavoastra acasa.

 

Bucataria japoneza

Bucataria japoneza

De la meniurile de sezon Kaiseki, pana la dedicatia legendara a maestrilor bucatari japonezi, bucataria nipona este de mult cunoscuta pentru traditiile sale care dateaza din era Shogunatului. Ceea ce este mai putin cunoscut, e ca pe langa cultura bucatariei traditionale, exista si o latura mai degajata a bucatariei japoneze, care isi are radacinile in cultura culinara occidentala.

Un astfel de exemplu este curry-ul japonez. Introdus in Japonia, de catre englezi la sfarsitul sec. XIX, curry-ul a fost adaptat de catre maestrii bucatariei japoneze, prin folosirea unor ingrediente precum marul, morcovul si cartoful pentru a creea o versiune autentica a acestuia. Astazi, acesta mancare se bucura de atat de multa recunoastere si succes, incat multi cunsidera curry-ul, alaturi de sushi, ca fiind una din mancarurile nationale ale Japoniei. (mancaruri japoneze traditionale)

Daca va ganditi sa preparati o mancare japoneza lejera sau vreti doar sa adaugati o supa Miso sau o portie de noodlesi japonezi unei mese zilnice, nu ezitati sa aruncati o privire catre Asian Home Gourmet. Cu gama de produse Asian Home Gourmet Japanese, nu a fost nicicand mai usor sa aduceti delicatesele bucatariei japoneze, acasa la dumneavoastra.

 

Bucataria coreeana

Bucataria coreeana

De-a lungul ultimilor 10 ani, Hansik (bucataria coreeana) s-a transformat intr-un fenomen mondial. In SUA, mancarurile autentice din Coreea pot fi gasite atat in restaurantele de lux cat si in tonetele cu Taco care servesc Kimchi Tacos la colturile de strada. In Asia, popularitatea emisiunilor TV precum Dae Jang si The Grand Chef, au facut din bucataria coreeana, in ultima vreme, cel mai in voga trend in materie de gastronomie. Este foarte probabil, ca in ziua de astazi, sa gasiti cel putin un restaurant coreean specializat pe barbeque, in orice oras mare din lume.

Cu toate acestea, Hansik (bucataria coreana), reprezinta mult mai mult decat BBQ (barbeque) si legume murate Kimchi, servite ca aperitiv in toate restaurantele coreene. De exemplu, Kimchi, reprezinta un ingredient care pote fi folosit atat intr-o supa (Kimchi Jigae) cat si prajit cu orez. Pentru o cultura in care carnea de vita este cea mai apreciata carne, marinata Bulgogi, facuta din sos de soya, usturoi si ulei de susan, face parte din retetele cu carne de vita de zi cu zi. Si nu in ultimul rand, mai presus de toate, avem Gochujang: pasta obtinuta prin fermentarea naturala a boabelor de soya si a chilli-ului, fundatia bucatariei traditionale coreene, care da mancarii un gust cu totul aparte, gust ce defineste bucataria coreeana.

Sunteti nerabdator sa gatiti mancare coreeana dar intampinati dificultati cand vine vorba de achizitionarea ingredientelor pentru a obtine o mancare cu adevarat autentica, sau nu puteti depasi barierele indemanarii cand vine vorba de a gati ca un bucatar coreean? Suntem aici sa va ajutam. Cu gama de produse Korean - Asian Home Gourmet, nu a fost nicicand mai usor sa aduceti bucataria coreeana, la dumneavoastra acasa.

 

Bucataria singaporeza

Bucataria singaporeza

Singapore este orasul care a pastrat si pus la loc de pret toata varietatea culinara specifica Asiei.

Calatoria dumneavoastra gastronomica incepe din momentul in care veti cobora din avion. In drum spre oras veti remarca satul East Coast Lagoon Food, loc renumit prin abundenta fructelor de mare proaspete si a unei extraordinare varietati de snaksuri, antreeuri, feluri principale si nu in ultimul rand, deserturi pe masura. Intrand in oras, veti fi intampinati de pietele alimentare, adevarate centre culinare, pline de tarabe tixite cu delicii autentice din intreaga Asie, restaurante si buticuri care servesc mancarea autohtona intr-un stil modern cat si restaurante de lux pregatite sa va ofere experiente culinare de talie mondiala.

O experienta unica ar fi sa vorbiti cu localnicii despre traditii culinare. Intrebati-ii despre mancarea lor favorita orez cu pui Hainanese, intrebati-ii unde se mananca cea mai buna Laksa din oras sau ce restaurant prepara cel mai bine crabul cu piper negru. Mai mult de atat, asistati la dezbaterile localnicilor despre meritul targurilor de delicatese si a mancarurilor favorite in cultura autohtona. Nu poate sa fie decat de bine, atunci cand localnicii sunt atat de pasionati de propria mancare.

Puneti-le una peste alta si veti descoperi una dintre cele mai rezonante, unice si variate culturi culinare din Asia. Cu gama de produse Asian Home Gourmet Singaporean, nu a fost nicicand mai usor sa aduceti delicatesele bucatariei singaporeze, acasa la dumneavoastra.

 

Bucataria thailandeza

Bucataria thailandeza

De-a lungul ultimilor 10 ani, cultura culinara tailandeza a conturat semnificativ bucataria globala. Restaurantele tailandeze sunt prezente in toate marile orase ale lumii, cu precadere in Sydney unde veti gasi cel putin un restaurant Thai in orice suburbie. Pentru cei care au inceput calatoria culinara in materie de mancare tailandeza, urmatoarea experienta ar fi chiar in Tailanda unde sunt asteptati de o varietate si mai mare de delicii.

Folosirea ierburilor proaspete si a mirodeniilor este una din trasaturile dominante a mancarurilor tailandeze. Preferatele, busuiocul, ghimbirul, galgantul, sofranul de India, lemongrassul si o varietate de chilli sunt proeminent folosite in mancaruri, incepand de la salatele picante din nord, pana la renumitele curri-uri rosu si verde specifice Tailandei centrale, cat si curry-ul Massaman originar din sud. Aceste mirodenii si ierburi, alaturi de folosirea cu generozitate a sosurilor de peste, reprezinta sursa aromelor delicate, echilibrate, care au facut mancarea tailandeza una din preferatele bucatarii ale lumii.

O alta trasatura a bucatariei tailandeze este data de ponderea vanzatorilor ambulanti. De obicei, inarmati cu un pic mai mult decat un simplu Wok, un car cu butelie si cateva ingrediente, acesti vanzatori ambulanti pot prepara cele mai incredibile prajeli in cateva minute. Incercati un Pad Thai de la una din tarabele acestea si veti aprecia intr-un nou mod termenul de fast food. Daca sunteti in nord , cautati Kai Yang (sau cum ne place noua sa ii spunem, Aromatic Grill), varianta locala a puiului la gratar care este dealtfel, una din mancarurile caracteristice strazilor din Tailanda de Nord.

La Asian Home Gourmet, urmarim sa va daruim aceiasi experienta senzoriala printr-o gama generoasa de condimente si paste de condimente care alaturi de cele mai cunoscute retete tailandeze. Cu gama Thai de la Asian Home Gourmet, delicatesele bucatariei tailandeze vor veni in mod natural acasa la dumneavoastra.

 

Bucataria vietnameza

Bucataria vietnameza

Noi credem ca esenta bucatariei Vietnameze este cel mai bine ilustrata de faimosul proverb 'hoc an, hoc noi' invata sa mananci, inainte sa inveti sa vorbesti!

Cu o varietate de peisaje, nemarginite paduri tropicale si terenuri agricole, alaturi de bogatiile deltelor Mekong si Raului Rosu, bucataria Vietnameza este definita de ingredientele proaspete si condimentele specifice fiecarei regiuni. Bucataria din nord, datorita apropierii de China, este bogata in sosuri de soia si prajeli, coborand apoi catre centru, se observa urmele lasate de zilele imperialismului: arome puternice, culori vii si o multitudine de mici platouri delicioase asa cum se cuvin unui rege, iar in partea sudica ingredientele principale sunt sosurile de peste si larga varietate de ierburi si condimente folosite pentru a da nastere celor mai apetisante arome.

De la specialitatea locala Pho cu taitei si carne de vita, apreciata din Melbourne pana in Paris, urmata de aromele unice de curry si specialitati asezonate cu lemongrass proaspat, bucataria Vietnameza propune o plaja larga de delicatese menite sa dea savoare oricarei mese. Cu preparatele din gama Asian Home Gourmet Vietnamese, nu a fost nicicand mai usor sa aduceti in casa dumneavoastra cele mai autentice mancaruri din bucataria Vietnameza.




Repere acestei pagini sunt bucataria chinezeasca, bucatarie China, mancare chinezeasca, condimente chinezesti, retete chinezesti, bucataria indiana, bucatarie India, mancare indiana, condimente indiene, retete indiene, bucataria indoneziana, bucatarie Indonezia, mancare indoneziana, condimente indoneze, retete indoneze, bucataria japoneza, bucatarie Japonia, mancare japoneza, condimente japoneze, retete japoneze, bucataria coreeana, bucatarie Coreea, mancare coreeana, condimente coreene, retete coreene, bucataria singaporeza, bucatarie Singapore, mancare singaporeza, condimente singaporeze, retete singaporeze, bucataria thailandeza, bucatarie Thailanda, mancare thailandeza, condimente thailandeze, retete thailandeze, bucataria vietnameza, bucatarie Vietnam, mancare vietnameza, condimente vietnameze si retete vietnameze.